Srbi se mogu vratiti, ali ne i Hrvati u Bosansku Posavinu !

Podjeli

Gradonačelnik Knina Marko Jelić putem srpskih medija uputio je apel za povratak Srba u ovaj grad, odnosno na svoja ognjišta, jer kako je rekao „ovo je njihov grad“!

Sa mnogima je kaže odrastao i družio se u djetinjstvu.

Zatim naglašava da ima odličnu suradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom i crkvenom općinom u Kninu, što su istaknuli i u „crkvenoj opštini da je gradonačelnik sjajan čovjek“

  • „U Kninu je danas od Srba mahom starije stanovništvo.Prosečna dob Srbina u Hrvatskoj je 68 godina, što znači da su već davno u penziji. Ostali, oni mlađi, bave se svim onim aktivnostima kojima i ostalo stanovništvo, poljoprivredom, rade u fabrikama, u policiji, penziji, predaju kao učitelji, jednostavno, zavisno od obrazovanog statusa i interesovanja, tako su i uključeni u život“, rekao je Jelić.

A na pitanje, kako bi trebalo ići dalje, odgovorio je, da je to pokazalo ljetno obilježavanje zločina u Gruborima, nadomak Knina!?

Međutim, lijepo je to da gradonačelnik Jelić poziva Srbe da se vrate, a još bi ljepše bilo da je pozvao i srpsku vlast, poglavito u Republici Srpskoj da učini sve da se u Bosansku Posavinu vrati oko 200 tisuća Hrvata, koji su istjerani (i opljačkani) iz svojih ognjišta, dok su Srbi iz Knina, nakon što su godinama bezbrižno živjeli u okupiranoj tzv. Republici Srpska Krajina, bez da ih je itko progonio, pretežno na traktorima, napustili ovo područje Prije odlaska zapalili su  svoje kuće i stanove, samo da se u njih, kako su govorili, ne usele „ustaše“.

Također ništa nismo čuli da je nešto rekao o ratnoj odšteti, pa čak ni to – tko je bio agresor na Republiku Hrvatsku, kao da to uopće nije važno?

Mladen Pavković


Podjeli
Leave a Comment