P R I O P Ć E NJ E Z A M E D I J E….

Podjeli

Da su zakoni, pravilnici i standardni često samo „mrtvo slovo na papiru“, nešto je s čime su se građanke i građani Republike Hrvatske odavno pomirili.
Ne znam da li je u pitanju NESPOSOBNOST ili POGODOVANJE ili oboje, ali u svakom slučaju je potrebno izvijestiti javnost kako lokalna vlast ( HDZ )  u Garešnici radi kontra zakonu RH i u svom svojstvenom HDZ-ovskom stilu provodi javne natječaje.

  1. travnja 2021. godine Vlada RH je donijela odluku o raspisivanju izbora. Danom stupanja na snagu
  2. svibnja 2021. godine Gradsko vijeće Grada Garešnice, u potpisu predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević, objavljuje JAVNI NATJEČAJ za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Garešnice broj 01-P. Iako se natječaj poziva na odluku Gradskog vijeća od 22. ožujka 2021., na dan objave natječaja potpisani predsjednik Gradskog vijeća nema tu funkciju kao što ni Gradsko vijeće, koje objavljuje natječaj, ne postoji. Oba tijela, Gradsko vijeće i predsjednik Gradskog vijeća, su raspušteni odlukom Vlade RH 14. travnja 2021. godine kada je donesena odluka o raspisivanju izbora.
    Svime navedenim očito je da je natječaj objavljen protivnu zakonu RH, kao što ga je potpisala osoba koja za to nema ovlasti.

Kao dodatan argument navodim da je 14. travnja 2021. godine Vlada RH donijela odluku o raspisivanju izbora. Danom stupanja na snagu ove odluke, raspuštaju se predstavnička tijela u skladu sa zakonom kojim se uređuje lokalna i područna ( regionalna ) samouprava.

  1. svibnja 2021. godine održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijećaGrada Garešnica, na kojoj je formirano Gradsko vijeće i izabran predsjednik Gradskog vijeća Grada Garešnica

S poštovanjem,

Slaven Đurđević

Član povjerenstva za zakup i prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH

Predsjednik GO SDP Garešnica


Podjeli
Leave a Comment