GAZDE KAŽU: SLAVA UKRAJINI – MOŽE, ZA DOM SPREMNI – NE MOŽE.

Podjeli

Požurio sam s objavljivanjem knjige Za dom spremni I Slava Ukrajini jer nisam vjerovao da će gaze, svjesni istovjetnosti ta dva pozdrava, dozvoliti  našim vlastima da budu Za (hrvatski) dom spremni. To se potvrdilo vrlo brzo:

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da izjave izaslanika Ministarstva hrvatskih branitelja Matka Raosa u Splitu nisu nikakav stav Vlade niti bilo koga u Vladi, a istaknuo je da je pozdrav “Za dom spremni” i danas zabranjen. Komentirao je situaciju s ruskim diplomatima i predsjedničkim izborima u Francuskoj, prenosi hrt.

https://narod.hr/hrvatska/plenkovic-uvjeren-u-macronovu-pobjedu-komentirao-pozdrav-zds

Nema dvojbe da je ZDS i danas zabranjen jer tako gazde kažu, zar ne?

Stvar je vrlo jednostavna i više puta sam upozoravao da su gazde današnjih hrvatskih vlasti bili protiv stvaranja hrvatske države i da su mrzili predsjednika Tuđmana jer je stvorio hrvatsku državu unatoč činjenici da su gazde podržavale naci-fašističku srpsku agresiju na Hrvatsku. Zato mu ni na sprovod nisu došli. A zakon je u RH ono što gazde žele, a ne nekakvi glupi hrvatski zakoni, zar ne?

To se moglo naslutiti i iz izjave Ministarstva branitelj EH:

 

MINISTARSTVO BRANITELJA OGRADILO SE OD RAOSOVE IZJAVE O 10. TRAVNJU 1941.

10/04/2022

Ministarstvo hrvatskih branitelja ogradilo se u nedjelju od izjave njihovog izaslanika Matka Raosa na obilježavanju HOS-ove obljetnice u Splitu kako “ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941.”, te su poručili da njegovo obraćanje nije ni bilo predviđeno.

“Ističemo kako je g. Raos izjavu dao u svoje ime, a ne u ime Ministarstva te se ograđujemo od iste”, ističe se u reakciji resornog ministarstva.

Raos je ranije danas prilikom polaganja vijenaca ispred spomenika poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a Rafael Vitez Boban u Splitu, izjavio: “Morate znati, da nije bilo 10. travnja 1941., ne bi bilo ni današnje Hrvatske.”

Iz Ministarstva napominju da je Raos poslan da bude izaslanik isključivo svojom nazočnošću te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

“Napominjemo kako nikakvo obraćanje njega kao izaslanika nije bilo predviđeno”, poručili su. (Hina)

SDP je također osudio izjave koje je dao brigadir Matko Raos u priopćenju koje potpisuje potpredsjednik SDP-a Hrvatske Ranko Ostojić.

“Nedopustivo je da se Domovinski rat i stvaranje današnje Hrvatske dovodi na bilo koji način u vezu sa zločinačkom NDH, koja je bila kvislinška tvorevina. Hrvatska, kao i cijela slobodna Europa, nastala je na temeljima i vrijednostima antifašizma, što je definirano našim Ustavom i na to trebamo biti ponosni”, poručio je Ostojić.

“Ne možemo dopustiti niti tolerirati da ljudi koji predstavljaju ministra i Vladu imaju ovakav stav. Pozivamo ministra i Vladu da se ograde od ovog skupa i riječi njihovog izaslanika Raosa”, navodi se u priopćenju SDP-a.

https://kamenjar.com/ministarstvo-branitelja-ogradilo-se-od-raosove-izjave-o-10-travnju-1941/

https://www.dragovoljac.com/index.php/8-sadrzaj/30258-u-sto-se-pretvorio-tomo-medved#disqus_thread

Da, pa svi znamo da se Hrvatska branila od naci-fašističke srpske agresije branila s zvjezdom petokrakom i sa Smrt fašizmu sloboda narodu, a ne sa ZDS. Zato je Plenkovićeva komisija za tu istinu i osudila ZDS, zar ne?

Možemo samo zamisliti kako je Pupovac očitao lekciju i Plenkoviću i Medvedu jer on je sigurno i prije njih doznao da su gazde i dalje ljute na OCA HRVATSKE DRŽAVE pa im Slava Ukrajini može, a Za dom spremni ne može. Pa zar se mediji nisu raspisale što misli ona gđa kojoj su se svi klanjali po imenu Carla del Ponte.

Sjetimo se što je o njoj i njenom radu govorio Predsjednik Akademije pravnih znanosti prof. dr. sc. Željko Horvatić:

Valja se također potpuno složiti s tvrdnjom da se “u optužbama za”udruženi zločinački pothvat” “pojavljuje čitav niz smišljenih, lažnih i neuravnoteženih kombinacija, čitav sustav skrivenih misli i hipotetičkih pretpostavki o fleksibilnom pojmu “zapovjedne odgovornosti”. Po ovjerovljenom principu politički montiranoga monstre-procesa, tu se imputira čitav niz neutemeljenih optužaba, potencijalnih pretpostavki, difamantnih podvala, samovoljnih zaključaka, preliminarnih predumišljaja, ishitrenih podrazumijevan ja itd. da bi se zamaglila spoznaja pravne istine i iskonstruirala Optužnica” Osobno mi je po odabiru izričaja posebno blizak i ovaj tekst: “Haaška tužiteljica Carla Del Ponte se samouvjereno prijeti, da će se povijest hrvatskoga Domovinskog oslobodilačkog rata pisati u Haagu. Gospođa Carla Del Ponte bi ipak trebala znati da se valovi povijesti kreću po zakonima potpuno neovisnim od tih haaških tužiteljskih jednostranih i samovoljnih karakterizacija, paradoksalnih konstrukcija i protuhrvatskih tendencioznih kvalifikacija, od kojih se nijedna ne podudara s objektivnom stvarnošću.” (N. Mihanović, “Paradoksi i apsurdi Haaške optužnice” publ. HKV o skupu Zgb 8.12.2006. str 103.)

Kada sam na spomenutom Okruglom stolu u Zagrebu govorio o svojim razočaranjima u međunarodno kazneno pravosuđe upravo zbog djelovanja MKSJ rekao sam između ostalog i ovo: “….spreman sam dokazati da je djelovanje tog suda zapravo nanijelo veliku štetu zamisli međunarodnog kaznenog pravosuđa i značajno reduciralo očekivano povjerenje u njegovo djelovanje i učinak. Onako kako je to pravosuđe zamišljeno, da mora predstavljati optimum pravednosti čovječanstva koje nije opterećeno nacionalnim interesima pojedinih država i bilo čijim političkim interesima, da je u pravom smislu riječi i optimalno supranacionalno pravo i pravosuđe čovječanstva do sada se nažalost nije ostvarilo. Šteta koju je nanio Haaški tribunal u svojim postupcima je, skoro bih rekao, veća je od mogućnosti da se ona vremenom ispravi. ” Istom prilikom sam se složio s tvrdnjom prof. Damaške da je MKSJ pod utjecajem političkih presija i upitao se: “Pa zbog čega mi onda znanstveno raspravljamo o kaznenopravnoj analizi zajedničkog zločinačkog pothvata, kad interpretacija tog zajedničkog zločinačkog pothvata ne će ovisiti toliko o pravnim temeljima nego na momentalnim zahtjevima koji pred Haaški sud postavlja njegova tužiteljica. ( Okrugli stol APZH i PFZ, Zgb, 2005. str. 27.)

http://www.hkv.hr/izdvojeno/tribine/haaki-sud/959-dr-sc-eljko-horvati-istina-o-haakom-sudu-i-o-suvremenom-me%C4%91unarodnom

A i mi se ne možemo puno ljutiti jer nam oni samo govore tj. priznaju kako je Franjo Tuđman bio veći od svih njih zajedno (i gazda i njihovih slugu), zar ne?

Josip Pečarić

Pogledajte:

https://narod.hr/hrvatska/obljetnica-osnutka-ix-bojne-hos-a-nemjerljive-zasluge-za-obranu-hrvatske

https://narod.hr/hrvatska/thompson-legendarnom-pjesmom-bojna-cavoglave-iznenadio-splitske-hos-ovce-dvoranom-se-orilo-za-dom-spremni

https://bezcenzure.hr/branitelji/o-obljetnici-ix-bojne-hos-a-i-pozdravu-za-dom-spremni/


Podjeli
Leave a Comment