DINAMOVCI IZ HERCEGOVINE ČVRSTO UZ INICIJATIVU “DINAMO ZA MAKSIMIR” ZA NOVI STADION….

Podjeli

Predstavnici inicijative “Dinamo za Maksimir” prošlog tjedna su posjetili Dinamovce diljem Hercegovine. Glavni sukus svega mogao bi se ukratko podvesti pod stih iz hercegovačke gange – “Oj Dinamo, ‘ko udari na te, iz Hercegovine pucat će granate!”
Parafrazirali bismo ovdje i jednu divnu, poznatu pjesmu – naši prijatelji iz Tomislavgrada, Šujice, Kupresa, Livna, Međugorja, Čitluka, Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega, Posušja, Mostara, Čapljine i drugih mjesta poručuju:
“Branit ćemo Dinamo i Dinamovce naše,
Hercegovci ničeg se ne plaše!”
Predstavnici naše inicijative za novi stadion prisustvovali su sjajno organiziranom ljetnom kampu GNK Dinamo u Tomislavgradu, koji je zapravo bio i glavni povod naše mini turneje po Hercegovini. Na kampu je bilo 135-ero djece, uzrasta od 7-16 godina, i to iz BiH, Hrvatske i iseljeništva.
Posjetili smo i naše drage prijatelje u Čitluku, jednom od najvećih Dinamovih uporišta u Hercegovini, u Udruzi navijača ‘’Dinamo u srcu – Brotnjo’’. Bili smo i u Mostaru, Livnu, Međugorju, Kupresu, te u Širokom Brijegu koji nam je bio baza za zadnja dva dana naše turneje po Hercegovini.
Hercegovina je uistinu čudo
Nigdje takve emocije i ljubavi prema Dinamu i Hrvatskoj. Kao i Hrvatska, tako se i Dinamo brani u Herceg Bosni. Nigdje takve ljepote, prirode, takvih ljudi, prijatelja, takvih krajolika, takvog kamena… Najtvrđeg. Generalno govoreći, dojam je – najdomoljubniji, najvjerniji, najtvrđi, najborbeniji, najspremniji, najneiskvareniji hrvatski narod je u Hercegovini. Bez podcjenjivanja ikoga drugoga s bilo kojeg drugog područja. Vjerojatno je to odraz povijesnih i geopolitičkih okolnosti na tom području kroz stoljeća kao nigdje drugdje i naravno – gena kamenih. Takvi su rođeni, ‘na kamenu ka na svili’, nepokolebljivi i čvrsti kao stijena, hrabra srca i kamenih gena  – kako izvrsno kaže jedna pjesma.
Naravno, nismo zaboravili niti Dinamovce u srednjoj Bosni, koje posebno moramo spomenuti ovom prilikom – Vitez (KND ‘’Vitez’’), Kiseljak, Kraljevu Sutjesku, Busovaču, Novu Bilu, Travnik… Sada već najavljujemo – njih ćemo također posjetiti prvom sljedećom prilikom. Kao što smo došli u Hercegovinu, također ćemo s jednakom radošću i zadovoljstvom doći gdje god ima naših prijatelja koji nose Dinamo u srcu – od Slavonije, Bosanske Posavine (Derventa, Odžak, Bosanski Brod, Orašje, Brčko, Gradačac, Doboj…), srednje Bosne,  Dalmacije, Like, Zagorja, Istre pa do naše dijaspore diljem svijeta.
Na kraju, od srca zahvaljujemo na iskazanoj velikoj podršci za našu inicijativu za novi stadion, te na neizmjernoj, bezgraničnoj ljubavi, emocijama, gostoljubivosti i pažnji kojom su nas tijekom boravka u Hercegovini obasuli naši domaćini, organizatori ljetnog kampa GNK Dinamo u Tomislavgradu, prijatelji iz Udruge navijača “Dinamo u srcu – Brotnjo” u Čitluku, te brojni prijatelji i članovi velike Dinamove plave obitelji u Kupresu, Širokom Brijegu, Međugorju, Mostaru i svugdje po Hercegovini.
#HercegovinaVoliDinamo
P.S. I ovom prilikom pozivamo sve istinske Dinamovce, iz svih Dinamovih navijačkih Fb stranica i grupa, bez obzira na navijačke frakcije, određena razmimoilaženja u stavovima, političke preferencije i slično – neka se priključe našoj inicijativi i neka nam pruže podršku u našim nastojanjima da se izborimo za novi Dinamov stadion na Maksimiru.
Uprave i igrači prolaze, ostajemo Dinamo i mi. Svima nam je zajednička ljubav prema Dinamu. Mi u inicijativi za stadion želimo i trebamo podršku svih Dinamovaca, svih koji iskreno vole ovaj svehrvatski simbol i ponos. Za zajednički, sveti cilj – za novi stadion i za još moćniji i jači Dinamo.
#DinamoZaMaksimir

Podjeli
Leave a Comment