TA PLAVA ZAGREBAČKA NOĆ, DINAMO OSMI PUT U LIGI PRVAKA.

Podjeli

Drama, malo je reći, nitko nije mogao niti sanjati, niti mogli nismo naslutiti, da ćemo toliko strepiti. Drama, koju nitko nije mogao ispisati, Zagrebački plavi, izborili su prolaz u grupnu fazu Lige prvaka nakon što u uzvratnoj utakmici doigravanja u produžetku svladali u Zagrebu Bodo/Glimt s 4:1 (2:1) i time nadoknadili poraz od 0-1 iz prve utakmice u Norveškoj.

Krenulo je prekrasno, ranim pogotkom Mislava Oršića, pa Petkovićeve škarice, da iako su plavi vodili nakon prvog dijela 2-0. Početkom drugog poluvremena gosti su preuzeli inicijativu, nakon čega je uslijedio i gol Norvežana, i opet smo bili na početku. U drugom poluvremenu, potpuno drugačiji Dinamo, mnogi su već zazivali jedanaesterce, maksimirskoj publici i mnogim drugima koji su pratili sinoćnji triler (malo je reći) potrgali su živce.

Došli smo do produžetaka i kada je izgledalo da će gosti doći i do drugog gola, Dinamove novoušle snage Drmić i Bočkaj, sa dva gola u zadnjih pet minuta, prvo Drmić u 117. minuti drugog produžetka, te u zadnjim trenucima dodatnog vremena Gojak proigrava Drmića, koji nesebično daje loptu za Bočkaja, koji pogađa praznu mrežu za konačnih 4-1 odveli su modre u grupnu fazu Lige prvaka.

Autor :  Branka Mioč


Podjeli
Leave a Comment