„SNJEŽNI KAOS“

Podjeli

Završilo je 15. izdanje skijaškog natjecanja Snježna kraljica – Slovakinja Petra Vlhova je nova-stara pobjednica! Vlhova je u utrku krenula sa startnim brojem 1 i već je u prvoj vožnji bila je vodeća. U drugoj vožnji ostvarila je rezultat od 1:56.99 i tim je vremenom osvojila sljemensku krunu.

Nakon što se ženski slalom uz manje probleme održao, a Leona Popović osvojila sjajno sedmo mjesto, muški slalom tako će se ipak održati negdje drugdje.

Dvaput je sljemenska utrka bila otkazana zbog nedostatka snijega, 2014. i 2016., ali ove godine prvi je put utrka na Crvenom spustu odgođena za cijeli dan zbog lošeg stanja snijega.

Muški slalom utrke Svjetskog skijaškog kupa “Snježna kraljica 2022” je definitivno otkazan! Nakon što je utrka za titulu 13. Snježnog kralja otkazana zbog loših uvjeta na sljemenskoj stazi i dan prije, u srijedu, 5. siječnja, zbog istih razloga je otkazana i današnja utrka. Iako je preko noći je pao snijeg i temperatura se dosta spustila, činilo se da će sve proći po planu. No nakon što je utrku odvozilo prvih 19 skijaša, zbog lošeg stanja na stazi odlučeno je da se slalom neće nastaviti.

 Nije ni prva ni zadnja utrka koja je otkazana na dan utrke. To je realnost Svjetskog skijaškog kupa”, rekao je Vedran Pavlek, direktor organizacijskog odbora skijaške utrke Snow Queen Trophy

 By Branka Mioč


Podjeli
Leave a Comment