SVJETSKI DAN NOVINARSTVA….

Podjeli

SVJETSKI DAN SLOBODE MEDIJA 3. SVIBNJA

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske na Svjetski dan slobode medija, 3. svibnja odali su  okupljanjem pred zgradom Novinarskog doma počast novinarima ubijenima u ratu u Ukrajini, ali i svim novinarima i novinarkama čija je sloboda rada ugrožena.

U javnoj akciji pet minuta do podne, koja je održana ispred Novinarskog doma, točnije ispred spomen-ploča novinarima ubijenima u antifašističkoj borbi i Domovinskom ratu, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever pročitala je izvatke iz Deklaracije za Ukrajinu iz Perugie u kojoj između ostalog stoji kako je ruska invazija na Ukrajinu još  jednom naglasila suštinsku ulogu neovisnog, etičnog novinarstva, koje informira građane i pomaže im u donošenju životno važnih odluka te koje poziva moćnike na odgovornost.

Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo predložili su konkretne mjere za pomoć novinarskom sektoru jer mjere za očuvanje radnih mjesta koje je predložila Vlada RH ne pokrivanju mnoge koji su zaposleni u medijskom sektoru. Započeli smo i razgovore s Ministarstvom kulture u kojima pokušavamo dogovoriti da se osiguraju specifične mjere za novinarski sektor.

By Branka Mioč


Podjeli
Leave a Comment