Podjeli

Vele hadezeovci da je Plenković junački zatražio odgovornost za pljačku INE i od naše i od mađarske strane. Naši nisu ni podigli obrve, članovi NO tek su sada tražili upute o tome što bi oni uopće trebali raditi.
Plenković nikako da zagrebe dublje,da se propita kako je OMS dobio dozvolu za trgovanje plinom u trenutku kad je imao minus ma računu od 60 000 kuna. Predsjednik HERE koji je potpisao dopuštenje tek se bio vratio iz zatvora, na mjestu predsjednika bio je do isteka mandata, zamijenio ga je čovjek koji je bio član NO u Karlovačkoj banci kada se tamo dogodila pljačka oko 170 milijuna.
Isti ljudi provlače se kroz NO, kad se otkriju pljačke onda postaju direktori koji izdaju dozvole.
Dalić i društvo čekaju da ih netko otpusti, otpremnina će im umanjiti dosadu dok  oni ne zasjednu u neki NO.
Svojevremeno je Miki Huljić iz Jelse bio rekorder u broju NO u kojima je bio član ili predsjednik, U jednom trenutku ih je bilo preko 30, no gospođa dr, A. S. Rukavina je bila svojevrsni kuriozitet. Ona je s preko 80 god. starosti bila u 13 NO u Zagrebu i još je u stopu pratila Bandića na njegovom jurcanju Zagrebom.
Ti NO za firme su skuplji nek su bila radnička odmarališta no svejedno sve završi u turizmu. Iz naknada od NO grade se apartmani na moru, nema člana NO koji nema nešto svoje na moru.
Sve u svemu savršeno smišljeni plan kako se novci iz proizvodnje uspješno slijevaju u privatne džepove,. Otpremnine za direktore kada unište firmu u prvom su redu naplate kad se proglasi stečaj, no postoji i famozni dodatak menadžerskom ugovoru.
Ako direktor želi u mirovinu a još nije zakonski obavezan, onda sam sebi dodijeli otkaz, uzme otpremninu i nastavi raditi kao savjetnik. Otkupi službeni auto po posebnoj tarifi i baš se sve dogodi u godini, kad je auto novi.
Sve to odobri NO u kojem sjede odabrani, odani ljudi. Kao savjetnik niti ne mora dolaziti na posao, brine da s apartmanima bude sve u redu, no honorar redovito stiže.
 Direktor aerodroma u Dubrovniku upravo je izveo tu ekshibiciju, ide u mirovinu s lijepom svoticom, mirno spava sve je po zakonu čisto.
Direktor Petrokemije isto je neka čudna priča, vila u Londonu za 8 milijuna funti, kupljena 98. Čovjek tada radio kao direktor Inter Ine, podružnice INE u Londonu, a bio je član NO Petrokemije. Sad je direktor Petrokemije. Odvjetnik mi je Miljević i najprije je pokušao zataškati da vila postoji.
Kako god bilo Jagušti nisu zaradili kada se zbroje sve plaće za stolariju i ornamente na kući. Gospođa zarađuje oko 46 000 kuna godišnje. Njegova plaća 21000 kuna, Petrokemija nekoliko puta preprodana PPD i INA 2018 preuzeli su Petrokemiju. Ugovor su potpisali Sandor Fasion i Pavao Vujnovac.
Obećali su dugoročnu opstojnost Petrokemije, danas Petrokemija  nema novaca da kupi plin za pokretanje proizvodnje umjetnog gnojiva. Jagušt se ne brine previše, Vujnovac je prošli tjedan postao najjači dioničar Fortenove.
1.lipnja mirovinski fondovi kupili su hotel na Braču za 47,1 milijuna eura od privatnih investitora među kojima je Pavao Vujnovac.
Hotel navodno super posluje, ali su ga ipak prodali.
2. lipnja vijest u novinama  da se umirovljenicima koji imaju dio mirovine iz drugog stupa, ipak neće ovaj mjesec isplatiti zakonsko usklađivanje mirovine, nastale su dvojbe je l’ treba uskladiti za 5,9% ili 6,18%, pa će se dvojbe uklanjati cijeli mjesec.
Mirovinski fondovi puno su se lakše odlučili kupiti hotel nego koliko se mora isplatiti umirovljenicima usklađivanje koje je za proteklo razdoblje već sada u zaostatku za inflacijom  5 mjesec.
Umirovljenicima se najlakše strpjeti, oni su naučili i tako da nemaju. Vujanovcu su hitno trebali novci za Fortenovu.
Kad ovo pročitate i kad pročitate da se Plenković lavovski bori da se dokaže tko je pljačkao INU dođe vam muka u želudcu, skače tlak i imate mučninu.
Pavao Vujnovac ima i veliki udio u Pevexu, tamo je u kompi s osnivačima stranke DP, ove godine malim dioničarima odbili su isplatiti  dividendu. Proces je na sudu, kad bu sud gotov, novci će nestati.
Novac koji je Sanader dao Ježiću na čuvanje, a on ga je dobio kao mito, država još nije dobila, Sanader će prije iz zatvora nego se Plenković junački izbori da se novci vrate natrag. Ove sad blokirane novce dali su da ih čuva Paladina, novci ostaju blokirani do pravomoćne presude. Ako bude išlo brzinom kakvom je išlo sa Sanaderom možda bude sve gotovo 2038.
Vi koji mislite da vas se politika ne tiče pa na dane izbora ostajete doma, razmislite ove zime kad budete pipali hladne radijatore., isto i vi koji će te u ponedjeljak potpisati zadužnicu za djetetov topli obrok u školi.
Politika vam je sredila radijator i odštampala zadužnicu.
Svi koji ste vjerni domoljubni zanesenjaci pitajte se tko vas danas pljačka, pronađite Kurtu u ovoj priči.
Ako pronađete Kurtu Hrvatska će krenuti prema naprijed, ako izaberemo Kurtu dobiti ćemo lokot na pipu za vodu.
Moramo izabrati čovjeka koji nikad nije zaigrao ovo vražje vrzino kolo., moramo i biti sigurni da se neće dati uvući u ples, poslije kojeg nema više povratka na staro.
Ima još no i sutra je novi dan, za danas je i ovo previše, a sigurno će i danas netko nešto ukrasti.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo