Ministre Mariću što je s proširenjem porezne olakšicom do zarađenih studentskih 15.000 kn u tekućoj godini za roditelje redovnih studenata…

Podjeli

Ovih dana me nekoliko roditelja pitalo o mogućnosti da redovni studenti mogu u tekućoj godini zaraditi radeći kratkoročno pojedine poslove više od 15.000 kn, a da se u smislu porezne olakšice roditeljima ne suspendira pravo.

Hrvatskoj nedostaju radnici i to je manje-više poznato, ali je neshvatljivo da se pravo na rad u određenoj mjeri suspendira. O tim pitanjima mnogi poduzetnici su govorili, a tromost birokracije nema granica.

Inflacija i troškovi života su vidljivo iznad 25% ma što javna glasila govorila o tome. Kad birokrati donesu Zakon drže se napisanog dok je to moguće. Što bi bilo kad bi  posegnulo za mjerama kojima bi se donekle olakšao život i nedostatak novca mnogim obiteljima u ovoj eri opće nesigurnosti kad je u pitanju studentski rad.

Koji su razlozi ili ciljevi ne donošenja Odluke to ministar sigurno zna?

Prije koji dan je ministar Zdravko Marić najavio promjenu Odluke po kojoj će omogućiti studentima da zarade više od 15.000 kn, a da se u pravo roditelja na poreznu olakšicu za redovne studente ne dira..

Zanima nas kada će Odluka biti donesena, a i te kako se tiče roditelja i studenata, jer nemuštih birokratskih zavrzlama je dosta radi kojih Hrvatska nazaduje.

Anđelko Jelčić


Podjeli
Leave a Comment