Bivši ministar Čorić nemirno spava , osluškuje korake pred vratima….

Podjeli

Na pitanje tko je zašto naredio zatvaranje sisačke rafinerije, nema odgovora, bio je vikend, treba smisliti nešto drugo što će odvratiti pažnju. Navodne militarističke skupine nisu dobro sjele građanima koji se sjećaju plinskih boca iz Savske.
Lako bi se moglo desiti da plin presudi, Andrej Plenković zbog viška plina na krivom mjestu, došao je na vlast, a da sad, zbog manjka plina, na pravom mjestu, mogao bi izgubiti vlast.
Vidi se, uložio je dodatni trud, Zekanović Zeko uzeo je zalet i doskočio mu u zagrljaj, malo je krivudavo, no sada je tamo gdje je uvijek želio biti.
Koliku je mrkvu dobio, teško ćemo saznati.
Od sveg posla našim “uvaženim zastupnicima” najvažnije je da  se tekući račun redovito puni.
Bivši ministar Čorić nemirno spava, osluškuje korake pred vratima, sigurno već raspoznaje korake u policijskim čizmama, mogli bi koraci zastati i pred njegovim vratima.
Točno je to što su građani davno detektirali, beskrupulozni muljator, lukava lisica, a za nagradu je dobila smještaj u kokošinjcu.
Plenković svjestan opasnosti nema ništa za reći već je počeo detekcijom otkrivanja onoga tko je odao dobro čuvanu  tajnu.
Vrijeme je za sjetvu , plina za Petrokemiju nema po cijeni po kojom se isplati proizvoditi umjetno gnojivo, pa nikome ništa. Poljoprivreda u rukama ministrice po izboru Plenkovića, bilježit će još jednu propalu godinu.
EU nudi novac, ali naši ne mogu i ne znaju iskoristiti. Troši se tek 50%, naša Vlada apsolutno ništa ne čini da se postupak pojednostavni.
Umjesto da malim poljoprivrednicima ponude pomoć, oni ih opsežnom dokumentacijom odvraćaju od nauma na početku.
Otkup je siguran samo onima koji su se dogovorili da spaljuju žito u bio energanama za proizvodnju struje. Poticaji za takve energane najprivlačniji su sada za propale političare.
Moglo bi se reći da građani Hrvatske takvu struju plaćaju, najprije poticajem za poljoprivredu,onda poticajem za energanu i onda na uplatnici za struju. Sve se može dok imamo ministricu koja je za poljoprivredu “Tabula rasa”
Dioničari Uljanika održali su Skupštinu i doznali da je direktor kojeg je postavila Vlada osigurao proizvodnju tako da su lani napravili jedan ponton kojega su prodali za 36 000 eura i pri tome stvorili gubitak od 30 milijuna kuna .
To ide na teret bivšem ministru Horvatu, on je danima čekao Kineze, kad nisu došli, postavio je čovjeka pa valjda po njuhu, jer natječaja nije bilo.
Bivši partner u Saboru sveznajući Čačić razotkrio je veličinu energetskog dodatka. Ako netko zna s brojkama, Čačić zna, veli da je cifra daleko manja.
Gubitnici energetskih mjera su umirovljenici koji su ušli u razred oporezivanja. Porez im je pojeo i usklađivanje, tako da ono što će tek dobiti oni s najnižim mirovinama u 2023, već ovaj mjesec, uplatili su oni koji su dobili porez, a neće obiti nikakav dodatak.
I jedne i druge, država je ubrojila u ovih spornih 23 milijarde. Izvodi za mirovinu dolaze jedan mjesec kasnije, pa će umirovljenici, novi porezni obveznici, saznati to tek za mjesec dana.
Cijela EU daje pomoć svojim građanima i zaposlenima i nezaposlenima no naše predstavnice umirovljenika sve zasluge pripisale su sebi.
One su otvorile oči našem Premijeru, čule su da ima penzionera koji teško žive.
Bile su skromne i tražile da cenzus bude 4000 kuna, što je čak i Plenkovića bilo sramota, ili može biti, da je možda netko izračunao da će više biti onih koji će dobiti porez kroz cijelu godinu, a dodatak samo ili niti jednom .
Umirovljenici će tako i tako vratiti novac u proračun
Dodatak u corona krizi bio je oko 500 milijuna, a toliko će biti i sada, veliki dio od toga prikupit će se od novih poreznih obveznika, umirovljenika koji su većinu svoje mirovine zaradili u prošloj državi, a ima ih u dobi od 70 godina u prijevremenoj i penaliziranoj mirovini.
Ova je država ugasila tvornice, poslala ih u mirovinu bez otpremnine, mirovine su penalizirane i još im je sada opalila i porez.
Isti “umirovljenički tribuni” vrte se na mjestima gdje se odlučuje i preko 20 godina, uz sve dodatke, koji iz toga proizlaze.
Dragi umirovljenici i radnici, ako će te birati iste, dobiti će te isto, kuhinja gdje se kuha pod nadzorom je  ministra Medveda, on radi punom parom, noću, danju i svi to znaju. Jelovnik priprema Furio Radin, on ima najosjetljiviji želudac.
Konobari iz te kuhinje su vam “umirovljenički tribuni”, ne laju radi sela, nego radi svojih sinekura, uz te, smo svaki danom bliže crnoj rupi siromaštva.
Mi koji smo uplaćivali solidarno uzdržavamo one koji nisu, HSU je tražio povećanje povlaštenih mirovina po hitnom postupku. U mirovinskom sustavu imamo  678 saborskih zastupnika u povlaštenoj mirovini koja u prosjeku iznosi 10 680 kuna, HSU je tražio da dobiju 10 % više i one bi onda iznosile oko 11 750 kuna.
Na tu povlaštenu mirovinu imaju pravo zastupnici koji su na jedan dan bili u mirovini u 28 -30 godini života, poslije su nastavili biti saborski zastupnici koji redovito nisu u sabornici.
Godina imamo, dokažimo da smo opečeni vlastitim iskustvima, krivim odabirom ljudi , konačno došli k sebi.
Birajmo ljude koji će graditi novi sistem, koji nemaju apetite morskih pasa, narav hijena, a doskok zeca.
Zaližimo rane i krenimo ispočetka, ima nas dovoljno da posložimo stvari, da možemo s ponosom gledati na životni put koji smo prošli.
Dragica Trumbetaš

Podjeli
Leave a Comment