UKRALI STE BLJESAK, NEMOJTE OLUJU…..

Podjeli

Teško je mjesecima bilo objasniti neke jednostavne stvari oko Zakona o stradalnicima u Domovinskom ratu, likovima koji su umislili da sve počinje sa njima i od njih, te da je jedino njihova prava. Iako je ovo trebala biti svršena priča nakon izglasavanja u Saboru velikom većinom zastupnika, no tome to ipak nije tako, jer neki i dalje koriste tu temu u cilju dobivanja pet minuta medijske pozornosti šireći laži, napadajući one kojima je sve kristalno jasno i prihvatljivo, metodama kojih se ne bi posramila operativa UDB-e i KOS-a.

Ovih su dana kao i svake godine u to vrijeme, Ministarstvo obrane, Ministarstvo unutarnjih poslova pod vodstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i potpredsjednika Hrvatske Vlade, Tome Medveda krenula u pripremu organizacije svečanosti obilježavanja; „Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja“ 05.kolovoza 2021. u Kninu. Zbog važnosti događaja i uvažavanja hrvatskih branitelja na finiširanje protokola svečanosti u Ministarstvo hrvatskih branitelja pozvani su predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata kako bi i oni dali svoj doprinos u kreiranju konačne odluke programa i protokola.

Sam sastanak protekao je korektno, usvojen je program i protokol svečanog obilježavanja, da bi pred sam kraj ničim izazvan jedan učesnik sastanka krenuo opetovano razvlačiti temu prethodno navedenih Zakona, te nastavio s vrijeđanjem potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, Tomu Medveda nazivajući ga „VELEIZDAJNIKOM“, a sam trud oko organizacije svečanosti nastojao omalovažiti raznim epitetima koji stvarno nisu za ovdje, pa makar se mi zvali „bezcenzure“.- Sve bi to bilo u nekim granicama sukoba mišljenja i stavova da jurišnik uz sebe nije imao posilnog koji se potrudio audio i djelom video snimiti taj „veleumni ekspoze“ koji je poslije preko „medijskog gurua“ desne farizejštine plasirao u javnost u cilju još jednog napada na ministra i zdrav razum samozatajne ratne garde i policije.

Sve ovo podsjeća na svako godišnje događanje pred organizaciju bilo koje svečanosti ili komemoracije državne razine vezane uz Domovinski rat. Komedijanje pojedinih, sada se već može reći, interesnih grupacija za stvaranje nereda i kaosa jer te grupacije jedino mogu u neredu i kaosu funkcionirati. Sve bi to oni nešto vodili i rukovodili, a nisu u stanju osigurati organizirani dolazak pedesetak, a kamo li više svojih članova na svečanosti ili komemoracije da im Ministarstvo hrvatskih branitelja u cijelosti ne financira prijevoze, prehranu i dress code za pojedinu namjenu.

Stoga dragi umišljeni i uvaženi predstavnici pojedinih interesnih grupacija u braniteljskoj populaciji bilo bi vrijeme da konačno izađete iz šuma i da nam već jednom prestanete krasti „MASLENICU, MEDAČKI DŽEP, BLJESAK, OLUJU I  KOMEMORACIJE“ na kojima želimo na dostojanstveni način odati počast svoj našoj stradaloj ratnoj gardi i policiji kao i stradalim civilnima u Domovinskom ratu 1990 – 1996.

Antun Berljak


Podjeli
Leave a Comment