Ako ste ukinuli „Hrvatsko slovo“, ukinite i „Novosti“…

Podjeli

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) poslala je dopis Vladi Republike Hrvatske da prestanu financirati tzv. samostalni srpski tjednik (sic!) s nazivom „Novosti“, a kojeg izdaje  Srpsko narodno vijeće na čijem je čelu Milorad Pupovac.

Naime, nema tome dugo u Zagrebu je zbog odbijanja financiranja ukinut dvotjednik „Hrvatsko slovo“. U Zadru izlazi „Hrvatski tjednik“, obiteljski list, koji se financira isključivo od prodaje.

Najviše financijskih sredstava od državnih institucija primaju srpske „Novosti“, koje iz broja u broj „vode“ srpsku („huškačku“)  politiku. Uz to u okviru ovog tjednika  na nekoliko stranica izlaze još dva „lista“ s nazivima „Kronika“ i „Nada“ (svaki na 8 stranica!) koje se još (lukavo!) posebno financiraju.

U impresumu ovih novina se ističe da se ove novine „financiraju  sredstvima Savjeta za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske i sredstvima Ureda za ljudska prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske“.

Međutim, u tim novinama najmanje je članaka, tekstova i komentara u svezi „srpske nacionalne manjine“, a najviše su se okrenuli iz  broja u broj pljuvanju i bljuvanju po svemu što hrvatski diše.

I sve to još financira Vlada Republike Hrvatske!

U Srbiji ili Republici Srpskoj nema takvih i sličnih novina za Hrvate, a njihove vlade bi vjerojatno pukle od smijeha da im netko samo dođe sa zamolbom za financiranje jednog ovakvog ili sličnog lista.

Nemamo ništa protiv da Srbi u Hrvatskoj imaju svoje novine, ali neka ih sami financiraju, recimo od prodaje (obično na novinske kioske dođe četiri-pet „Novosti“, a najčešće ih se toliko i vrati!), što će reći da ih čitaju ili pregledavaju samo oni koji su na njih pretplaćeni.

S druge pak strane, ako izlaze i Vlada RH financira srpske novine, bio bi red da na isti način financira i novine svih drugih manjina, jer i one također  u Hrvatskom saboru imaju  svoje zastupnike i ruke za dizanje!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
Leave a Comment